Crista Vonkeman

Voorzitter

Over Crista

Crista Vonkeman,

Sinds 1 juli 2017 woon ik in Bunschoten-Spakenburg; aan de Zuiderzeekade, een unieke plek om te wonen!

Geboren in Amsterdam, getogen in Breda, Amersfoort, Zwolle en Hoogeveen. Daarna heb ik 35 jaar in Rotterdam gewoond.

Na 40 jaar ben ik dus weer terug in de regio; mijn middelbare schoolleeftijd woonde ik in Amersfoort; mijn moeder van 90 jaar oud woont daar –met een paar jaar onderbrekingen- nog steeds.

Met veel Spakenburgers zat ik in de klas, sommigen van hen herken ik nu nog steeds en zij mij als we elkaar in het dorp ontmoeten.

Ik vind het fijn om iets te doen in de gemeente waar ik woon, om een bijdrage te leveren aan de samenleving; daarom reageerde ik op de vacature bij de Adviesraad Sociaal Domein.

Het sociaal domein is mij zeer bekend; daar verdien ik mijn brood en doe ik ook regelmatig vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld in een bestuur of raad van toezicht.

Ik werk als adviseur in zorg en welzijn op verschillende plekken in het land; als partner bij Bosman & Vos, organisatie-adviesbureau.

Door met veel bewoners contact te hebben en organisaties te bezoeken wil ik graag een bijdrage leveren aan de adviesraad.

En daarmee aan alles wat de mensen in het dorp bezig houdt op het brede terrein van zorg en welzijn.

 

Agata Kleszcz-Koelewijn

Penningmeester

Over Agata

Als geboren Poolse ben ik sinds 2005 woonachtig in Nederland. Eerst in Purmerend en omgeving en vanaf 2012, vanwege de liefde, in Bunschoten-Spakenburg. Sinds mijn komst naar Bunschoten-Spakenburg haal ik veel voldoening uit vrijwilligers werk. Daarom ben ik naast mijn werk op de markt en mijn gezin (zoontje Daniel, man Marinus en hond Joey) actief bij de Boei als ‘taalmaatje’ en lid van Bunschoten United. Zowel als ‘taalmaatje’ als bij Bunschoten United probeer ik actief bij te dragen om alle mensen zich thuis te laten voelen in onze kleurrijke gemeente. In mijn tijd in Nederland heb ik vele mensen leren kennen in sociaal kwetsbare situaties. Gezien mijn betrokken natuur heb ik deze mensen bijgestaan in allerlei hulpvragen rondom zorgverlening, werk, toeslagen en huisvesting. Tijdens die ervaringen ben ik in contact gekomen met diverse instanties in het sociaal domein en via die weg gevraagd om mijn mening te geven in de Advies Raad.

Robert van den Burg

Lid

Over Robert

Ik ben Robert van den Burg,
In 2017 in Bunschoten- Spakenburg komen wonen.
Geboorte plaats is Hoek van Holland. In deze regio nu alweer 36 jaar, waarvan 30 jaar in Baarn.
Ik ben een “vreemde”, maar ik heb mij onder gedompeld in deze gemeente.
Voel mij thuis. Aangesloten bij de fietsclub, als vrijwilliger bij de Boei en in de Adviesraad Sociaal Domein.
Mijn hart ligt bij jongeren, om deze aan tafel te krijgen, mee te denken en vooral doen. Zij zijn onze toekomst denkers en doeners.
Reden is de polarisatie tussen jongeren en ouderen. Een samenleving die aan het veranderen, in bewegen is.
Via Jeugdwerk ( vrijwilliger bij de Boei ), Straatwerk, koffie drinken bij de Gemeente ( fracties) om in gesprek te zijn, jongeren zichtbaar te maken, samen optrekken.
Uitdrukking uit Rotterdam. “Niet lullen maar poetsen”
Mee denken en doen bij een netwerk, opgezet vanuit de Boei. Netwerk dat gaat zorgen voor een cohesie bij alle inwoners van ons mooie dorp.

It takes  a vilage to raise a child. ( komt uit de Afrikaanse cultuur )
Er is een dorp nodig om een kind op te voeden

 

“Mijn naam is Robert van den Burg

Tineke Dop

Secretaris

Over Tineke

Mijn naam is Tineke Dop, getrouwd met Thijmen Koelewijn. Wij hebben 3 kinderen en 9 kleinkinderen. Ik ben sinds juni 2017 met pensioen. Daarvoor heb ik bij de gemeente Bunschoten gewerkt in het gemeentehuis.
In juli 2019 ben ik gevraagd of ik de vacature van secretaris bij de adviesraad sociaal domein wilde vervullen. Ik woon al mijn hele leven in Bunschoten en wilde dat wel doen. 
Dus zo is het gekomen!! Ik vind dit wel leuk om te doen. 

Johan van Scherpenzeel

Lid

Over Johan

Mijn naam is Johan van Scherpenzeel,

Ik ben getrouwd met Gerraldine en samen hebben we twee zoons. Ik ben geboren in Utrecht maar woon al vanaf 1975 in het mooie Spakenburg. Ik ben niet helemaal een ‘vreemde’ want mijn moeder is een echte Spakenburgse.

In 2021 ben ik gevraagd om toe te treden tot de adviesraad sociaal domein. Iets wat volledig buiten mijn werkveld ligt. Ik werk n.l. voor de Belastingsamenwerking Rivierenland (BSR), dat is het mooiste en beste belastingkantoor van Nederland.
In mijn rol als manager ben ik verantwoordelijk voor de uitvoering de afdeling Basisregistraties en Belastingen. Waarom dan toch ja gezegd tegen de adviesraad sociaal domein? Het leek mij leuk om naast mijn werk iets totaal anders te doen waarbij het sociale aspect, de zorg voor anderen, mij het meest aantrok. Bovendien sluit het aan op mijn kerkelijke activiteiten als ouderling. Wellicht dat daar mooie verbanden te leggen zijn. Ik hoop samen met de collega adviesraadleden een goede bijdrage te kunnen leveren aan het sociaal domein. 

 

BeantwoordenDoorsturen

 

Linda Sandaklih

Lid

Over Linda
Mijn naam is Linda Sandaklih,

Ik kom uit Syrië en sinds september 2013 woon ik in Nederland en sinds juli 2018 in Bunschoten-Spakenburg.
 

Ik heb bijna twee jaar gewerkt in een organisatie die zich bezighoudt met vluchtelingen en die hen wil helpen integreren in de Nederlandse samenleving . ik werd gevraagd voor de nevenfunctie als lid van de adviesraad en heb gesolliciteerd naar deze functie omdat ik hierdoor Bunschoten-Spakenburg kan ondersteunen op het niveau van nieuwkomers en de gemeente.

 

Mijn naam is Linda Sandaklih,

Ik kom uit Syrië en sinds sep 2013 woon ik naar in Nederland en sinds juli 2018 in Bunschoten-Spakenburg.
 

Ik heb bijna twee jaar gewerkt in een organisatie die zich bezighoudt met vluchtelingen en die hen wil helpen integreren in de Nederlandse samenleving . ik werd gevraagd voor de nevenfunctie als lid van de adviesraad en heb gesolliciteerd naar deze functie omdat ik hierdoor Bunschoten-Spakenburg kan ondersteunen op het niveau van nieuwkomers en de gemeente.